Zaostrili sme na trh Škandinávie

Zverejnené: May 14. 2018
touch4it norsko

Minulý týždeň sme absolvovali 10 pracovných stretnutí v severskej metropole inovácií a startupov, v Osle, kde bojujeme o nové projekty a o spoluprácu so svetovými firmami. 

V priebehu pracovného programu stlačeného do 3 dní sme absolvovali dôležité stretnutia s vedením a s ľuďmi zo známych spoločností a organizácií ako je Norwegian Air Shuttle, OSM Aviation, University of Oslo, Oslo Metropolitan University a ďalšími. Čo nás veľmi prekvapilo je, že existuje stále veľa ľudí, ktorí nepoznajú technológiu rozšírenej a virtuálnej reality. Všetky stretnutia nás utvrdili v tom, že technologický smer, akým sa Touch4IT uberá - záber na blochchain, chatbotov, rozšírenú realitu a mobilné aplikácie - je správny, keďže ako inovácie to rezonuje aj v Nórsku.

Spoznali sme taktiež aj päť Slovákov, ktorí sa uchytili ako šikovní zamestnanci v nórskych firmách a podnikatelia. Vysvetlili nám ako to v Nórsku funguje, že na rozbehnutie biznisu je potrebné mať niekoho kto ovláda dobre nórčinu, ako zvládať dlhé noci a krátke dni počas zimy, to ako sa krajina snaží fungovať digitálne, že na niektorých častiach Nórska prší 350 dní v roku a ľudia bežne oplieskajú dáždniky o stĺpy verejného osvetlenia, keď sa im zopár krát prevrátia počas cesty do práce.

My sme si uvedomili, že Oslo je iba 4 hodiny cesty z Touch4IT (cesta na Schwechat, let a vlak do centra), že má krásnu prírodu, jazerá a stromy na každom kroku, veľmi milých a nápomocných ľudí, 17 hodín slnka a aj keď nebol čas na prechádzky po meste, podarilo sa nám zablúdiť k hlavným pamiatkam Osla.
 

touch4it norsko kralovsky palac
Pred Kráľovským palácom
touch4it norsko centrum nobelovej ceny za mier
Centrum Nobelovej ceny za mier
touch4IT michal norsko
Michal pri hoteli Grand
touch4it norsko budova statoil asa
Budova Statoil ASA
touch4it matej norsko hrad
Matej sediaci na opevnení hradu

Nórsko je jedna z veľkých výziev podnikateľov, trochu alternatíva k trhu severnej Ameriky. Z hľadiska charakteru ľudí, prostredia, potenciálu a investícií ho hodnotíme veľmi pozitívne. Držte nám palce v dobíjaní a získavaní projektov a uzatváraní spoluprác týmto smerom aj naďalej.

Matej Mihalech photo
Matej Mihalech Spoluzakladateľ | Výkonný riaditeľ
Značky
#teamwork
#Norway
#businesstrip

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.