Prečo je v našej firme tak veľa motorkárov?

Zverejnené: Dec 02. 2016
blog_preview

V každej firme sa zamestnanci venujú športu alebo kultúrnym udalostiam. My okrem toho jazdíme aj na motorkách. Čo je za tým?

 

Čo poskytuje jazda na motorke?

1. Vyvetrať si hlavu

Mnoho ľudí tvrdí, že prechádzka na čerstvom vzduchu vám pomôže prevetrať si hlavu a vyprázdniť myseľ. Ale čo taká jazda na motorke? Pri nej na chvíľku zabudnete na všetky problémy a starosti, ktoré vás trápia, a oddáte sa aktívnemu relaxu na ceste. Nemusíte sa pretekať s ostatnými autami, stačí len pokojná jazda a pekná príroda a hneď budete vidieť veci jasnejšie.

2. Spoznať nových ľudí

Nikdy neviete, z koho sa vykľuje motorkár alebo len obdivovateľ motoriek. Ak sa dáte do reči s človekom, ktorý je jedným z vás - z motorkárov - o konverzáciu máte postarané. Mnohokrát sa stáva i to, že ľudia sa zvyknú pri nás pristavovať a pýtať sa na motorky - na ich výkon, či sa môžu odfotiť a pod. :)

3. Prebádať nové miesta

Radi cestujete a spoznávate nové miesta? Motorka je na to ako stvorená! Ak je pekné počasie, nemusíte byť zavretí v aute a prírodu si užívate takpovediac na čerstvom vzduchu.

Chalani na našej firme chodia každý rok na moto trip po Európe - doposiaľ už precestovali Rakúsko, Taliansko, Slovinsko, Chorvátsko, Francúzsko, Monako a na budúci rok by chceli vybehnúť na Sardíniu a Korziku.

 

moto_view

4. Cítiť spolupatričnosť

Keď sedíte na motorke, všetci ostatní motorkári sú vaši kamaráti. Či už sú to ľudia, ktorých poznáte z videnia alebo takí, ktorých ste nikdy nevideli, odrazu ste všetci priatelia. Svedčí o tom aj ten fakt, že všetci motorkári si navzájom na ceste zakývajú a v prípade núdze pomôžu (ak stojíte s odstavenou motorkou na krajnici).

 

Čo vás môže motorka naučiť o biznise?

1. Nie je to len o jazdcovi, tak ako to v biznise nie je len o zakladateľovi

Ako jazdec na motorke musíte neustále sledovať cestu a určovať smer, tak ako to robí človek aj vo svojej firme. Nie je to len o tom, aby ste na motorke správne sedeli a dokázali ju ovládať. Ide aj o sledovanie okolitého diania - cesty či ostatných vozidiel - aby ste vedeli predvídať problémy a včas sa im dokázať vyhnúť.

Veľakrát sa našim motorkárom stalo, že sa ocitli na križovatke a vybrali si cestu, ktorá sa im najviac páčila. Ak nemali jasne stanovenú cieľovú destináciu, na ceste sa rozhodovali podľa svojej intuície a aktuálnych podmienok.

2. Nebrzdiť prudko v zákrutách (“v problémoch”)

Máte na stole množstvo neuhradených faktúr? Stratili ste dôležitého klienta? Ak sa vyskytnú problémy (tzv. “zákruty”), “nebrzdite” v nich, ale prejdite ich v primeranej rýchlosti alebo rovno aj s vašim sliderom na zemi (pozn.: kolenom). Spomaliť na motorke pred ostrou zákrutou je samozrejmosť, ale brzdiť v nej by vám mohlo spôsobiť nepríjemnosti a pády.

Jeden z našich founderov - Rišo - v zákrute: 

 

firme riso

3. Predvídať nebezpečenstvo a pád

Medzi motorkármi je už dlho zaužívaná formulka: “Sú len takí motorkári, čo už spadli, alebo takí, čo ešte spadnú.” Myslieť si, že vám sa nikdy nič nestane, je nezodpovedné. Vždy musí byť človek pripravený aj na pády a nebezpečenstvá v živote, ktorým sa niekedy nevyhne a musí sa im postaviť čelom. O pádoch by vám vedeli porozprávať aj mnohí naši chalani - pomaly každý z nich má za sebou pád z motorky, aj napriek už desiatkam tisíc najazdených kilometrov.

Takto sme tento rok brázdili cesty po Európe:

 

mototrip_map firme

Precestovali sme krásne miesta. Kúpali sme sa v jazere v Rakúsku, v horskom potoku v Taliansku a prišlo aj na chorvátske a talianske moria.

Tento rok sme takmer vôbec nezmokli, čo bolo veľmi príjemné. :)

moto-view2

Spoznali sme veľa zaujímavých ľudí, naučili sme sa nadávať po taliansky a naopak, my sme naučili Chorvátov spievať. :)

moto-team

 

motorbikers

 

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.