Skvelé čítanie pre CEO podľa nášho foundera Richarda

Zverejnené: Nov 07. 2016
citanie pre CEO

Hľadáte kvalitné čítanie pre CEO, ktoré by vám odhalilo užitočné rady a triky ako správne manažovať svoju firmu? Náš founder Richard vám poradí dobrú knihu.

O akú knihu ide?

Pred pár dňami sme sa nášho foundera Richarda opýtali na to, ktorá kniha ho doposiaľ zaujala najviac a odporučil by ju ďalej. Jeho odpoveď znela: The Hard Thing About Hard Things (Ben Horowitz).

Ben Horowitz je americkým podnikateľom, investorom, blogerom a spisovateľom pôsobiacim v Silicon Valley, ktorý spolu s Marcom Andreessenom založili spoločnosť Andreessen Horowitz a tiež i softvérovú firmu Opsware. Ben bol v roku 2011 zaradený do rebríčku najvplyvnejších investorov podľa portálu CNET a získal si rešpekt a uznanie mnohých podnikateľov. V roku 2014 vydal knihu s názvom The Hard Thing About Hard Things a vyslúžil si množstvo pozitívnych reakcií a ohlasov.

Magazín The Wall Street Journal sa na adresu knihy vyjadril: “Táto kniha ukáže čitateľom pozoruhodný príbeh Benovej kariéry, vrátane reálnych príkladov a užitočných rád. Je to fascinujúce rozprávanie o prekonávaní prekážok a riešení výziev.”

Opýtali sme sa: Pre koho je určená táto kniha?

Pre ľudí, ako som ja. Ako človek, ktorý som bol odmalička vedený k technickej zručnosti a k tomu som ešte aj vyštudoval technickú univerzitu, zakladám množstvo rozhodnutí práve na faktoch. Snažím sa vždy mať svoje rozhodnutia niečím podložené a ideálne nevymýšľať koleso, ktoré už niekto predo mnou vynašiel. A čo je pre mňa taktiež dôležité - predvídať možné problémy a prekážky a neučiť sa až na vlastných chybách.

Opýtali sme sa: Prečo práve táto kniha?

Ako spoluzakladateľ spoločnosti Touch4IT chcem pre ňu len to najlepšie. Každým mesiacom si stanovujeme vyššie a vyššie ciele a zatiaľ ich vďaka nášmu výbornému tímu aj úspešne dosahujeme.

Pri napĺňaní svojich pracovných povinností sa veľakrát stretávam so situáciami, ktoré sú pre mňa nové a niekedy i dosť náročné. A práve aj toto ma viedlo k tomu, že som začal čítať knihu The Hard Thing about Hards Things, ktorá mi pomáha lepšie rozmýšľať o ťažkých záležitostiach :). Ben Horowitz v nej skvelo opisuje začiatky svojej kariéry - t.j. ako rozbiehal svoj “životný biznis”.

Knižku by som rozdelil na dve základné časti. Prvá časť je zaujímavá a silne motivačná, nakoľko ukazuje, že všetko sa dá dosiahnuť, ak človek chce. Druhá časť knihy je zameraná na rady a odporúčania, ktoré môžu pomôcť každému manažérovi v napĺňaní svojej práce. Myslím si, že aj vďaka knihe takéhoto typu - od jedného z najuznávanejších ľudí v danej oblasti - viem robiť správne rozhodnutia a ľahšie prekonávať prekážky spoločne s celým tímom.
 

frontside
backside
Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#book
#inspiration

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.