Podporujeme startupy: AR aplikácia pre ekologickú turbínu

Zverejnené: Sep 14. 2017
veterna turbina

Čoraz viac ľudí sa dnes zamýšľa nad tým, ako prísť s niečím, čo pomôže nielen ľuďom, ale bude aj prospešné pre životné prostredie. Nikdy nezavrhujte dobrý nápad, ktorý môže viesť k niečomu veľkému.

Odkiaľ prišiel nápad s veternou eko turbínou?

Pred pár dňami sme sa spoznali s Robom - predstaviteľom spoločnosti Produced(in)3D, ktorá poskytuje služby najmä v oblasti navrhovania a modelovania 3D modelov, 3D tlače a CNC frézovania. Robo je človek, ktorý stojí za celým týmto inovatívnym a ekologickým nápadom prezentujúcim pod názvom "Personal Energy System" (PES):

"Chcel som jednoducho vymyslieť niečo, čo by malo prínos pre životné prostredie a umožnilo vytvoriť EKO sociálnu sieť aj v mestách. Tento môj nápad, respektíve produkt, je zatiaľ ešte len na začiatku, ale verím, že sa posunie ďalej."
 

veterná turbína

 

PES je užitočný osobný pomocník, ktorého hlavným "životným" cieľom je vyrábať čistú elektrickú energiu a ukázať ľuďom, že sa to dá aj inak – efektívnejšie, zábavne a ekologicky. Je to veterná turbína, ktorú si môžete poskladať sami (jednoduché a zábavné ako lego) alebo si to môžete nechať vopred poskladať a vám príde už iba hotový model. Pre túto turbínu nájdete mnoho využití - môžete ju použiť ako nabíjačku na mobil či notebook, ako "zásuvku" pre romantické osvetlenie záhradnej párty či stanovačku v prírode.

Ako sme podporili tento nápad?

Hneď ako sme si vypočuli celú koncepciu tohto projektu od Roba, zostali sme naozaj nadšení - je skvelé vidieť, že ľudia nie sú len zaslepení úspechom, ale skutočne sa snažia prísť s niečím, čo pomôže nám všetkým. Od Roba sme dostali hotový 3D model veternej turbíny, ten sme zapracovali do technológie rozšírenej reality (AR) a tak si tento model môžete pozrieť prostredníctvom svojho mobilného telefónu cez aplikáciu Touch4IT AR.
 

Veterná turbína

Ako si to môžete vyskúšať aj vy?

Tu je jednoduchý návod ako si tento 3D model môžete pozrieť aj vy:

  1. Stiahnite si našu aplikáciu Touch4IT AR (odkazy vyššie).
  2. Pripravte si QR kód - vytlačte si ho na papieri alebo iba otvorte obrázok na monitore počítača.
    QR kód pre rozložený model turbíny stiahnete TU
    QR kód pre zložený model turbíny stiahnete TU.
  3. Otvorte stiahnutú aplikáciu a kameru nasmerujte na kód.

Našim cieľom nie je iba získavanie veľkých developerských projektov... vždy sa snažíme hľadať aj malé a začínajúce startupy, ktorým vieme pomôcť v ich prvotnom rozvoji a posunúť ich dopredu. Nielen, že im môžu pomôcť naše zručnosti a skúsenosti, tieto nové projekty nám tiež pomáhajú v našom samotnom progrese.

Ak vás zaujala táto ekologická veterná turbína, pozrite si aj jej promo video:
 

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#augmentedreality

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.