Na akých interných meetingoch sa pravidelne stretávame?

Zverejnené: Oct 25. 2018
interne meetingy touch4it

Nie je to len o tom, že celé dni sedíme za počítačom alebo beháme po stretnutiach s klientami a spoločne sa ani nestretávame. Každý týždeň sa u nás konajú interné meetingy, ktoré posúvajú dopredu firmu i jednotlivcov.      

Toto sú naše pravidelné porady:

„Monday“ Meeting

Meeting s označením „Monday“ sa pravidelne koná vo štvrtok podvečer (pôvodne býval v pondelok, názov mu však ostal :)), kedy sa všetci – ale naozaj že všetci – stretávame vo veľkom open office a diskutujeme o všetkom možnom. Projektoví manažéri v skratke povedia o zaujímavých alebo aj ukončených projektoch, pri ktorých si aj ukazujeme finálne výstupy. Rozoberá sa operatíva a organizačné záležitosti súvisiace s nažívaním v spoločných priestoroch. Navrhujeme a dohadujeme teambuildingové akcie, gratulujeme k narodeninám, výročiam alebo iným sviatkom. Oslavujeme spoločné úspechy a dávame príležitosť k tomu, aby keď má niekto niečo na srdci, môže sa prihlásiť a povedať to nahlas.

„Knowledge share“ Meeting

Vo štvrtok ráno sa pred TV obrazovkou alebo pred premietacím plátnom zídu všetci programátori a navzájom si zdieľajú technické poznatky. Funguje to tak, že vždy má jeden z vývojárov prezentáciu na nejakú vopred definovanú tému a po jej odprezentovaní nastáva voľná diskusia a vymieňanie si vlastných cenných skúseností. Na poslednom meetingu sa napríklad rozoberala accesibilita pre mobilné a webové aplikácie, konkrétnejšie ako postihnutým ľuďom prispôsobiť aplikáciu tak, aby im čo najviac pomohla a vyhovovala. Veľakrát tiež niektorý z programátorov prezentuje niečo nové, čo vyskúšal integrovať alebo aplikovať na niektorý zo zistených problémov.     

Meeting najvyšších

Niektorí sa v pondelok ráno o pol 8 ešte len prebúdzajú, iní už čakajú v rade na kávu alebo v aute na upchatých cestách a čo naši šéfovia? Tí už sú dávno po raňajkách a začiatok týždňa štartujú spoločným stretnutím, na ktorom riešia všetky potrebné a dôležité záležitosti, cez plánovanie a manažovanie až po financie.

Manažérske meetingy

Po – skoro vždy – hektickom pondelku prichádza na rad utorok a streda, kedy sa v poobedňajších hodinách konajú porady pre projektových manažérov. V utorok sa rozoberajú jednotlivé projekty – ich napredovanie, začlenenie ľudí na jednotlivé úlohy a projekty, komunikácia s klientom, rozpočet a pod. V stredu je organizačný meeting, na ktorom sa rieši organizácia ľudí a operatívne úlohy vo firme.

Meeting tím lídrov

Piatkové rána patria tým najodvážnejším – našim tím lídrom. Tí musia každý týždeň riešiť plánovanie a manažovanie práce v rámci svojho tímu (Android, iOS, backend,...), aby boli všetky úlohy efektívne rozdelené a časový manažment správne dodržaný. Kým iní ešte len vstávajú z postele, oni už s kávou v ruke diskutujú a plánujú.

Meeting dizajnérov

Na týždennej báze sa organizuje aj porada dizajnérov. Tí pravidelne diskutujú o aktuálnych trendoch v UX/UI dizajne, vymieňajú si svoje skúsenosti a poznatky a riešia aj ďalšie smerovanie dizajnu našej spoločnosti. Zaoberajú sa tiež aj problémami, na ktoré narazili, a spoločným hľadaním najvhodnejších riešení.    

Meeting serveristov

Každý týždeň si za jeden stôl sadajú aj naši backend developeri, alias serveristi, ktorí sa venujú plánovaniu údržby a vylepšení našej fyzickej serverovej infraštruktúry a služieb. Táto porada sa vždy koná za zavretými dverami zasadačky a iba zúčastnení vedia, aká je ich plánovaná stratégia (:)).     

Marketingový meeting

Štvrtok je skutočne kreatívnym dňom, kedy sa koná nielen „Monday“ meeting a „Knowledge share“ meeting, ale aj marketingový meeting. Na ňom marketingoví manažéri prezentujú našu stratégiu a jej jednotlivé kroky na sociálnych sieťach i mimo nich. Je to stretnutie, na ktorom formujeme vystupovanie a komunikáciu firmy smerom von a rozhodujeme sa o tom, čo chceme povedať do sveta a akú stopu chceme zanechať.

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#meeting
#teamwork
#team
#productivity

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.