Aplikácie, ktoré ľuďom s ochorením uľahčujú život

Zverejnené: Apr 25. 2018
Apps for People with Disabilities

Mnoho z nás si ani neuvedomuje aké silné a rozhodujúce postavenie majú v našich životoch súčasné technológie a zariadenia. Tí z nás, ktorí používajú aplikácie iba na zábavu alebo prácu zabúdajú na to, že existujú aj aplikácie, ktoré niektorým ľuďom uľahčujú život úplne iným spôsobom. 

Pred nejakým časom spoločnosť Apple predstavila nový dizajn obchodu App Store. Hneď v úvode aplikácie máte kategóriu „Daily Stories“, v ktorej sa ukazuje vydanie nejakej exkluzívnej aplikácie alebo tzv. „Behind the scenes“. Editori do tejto kategórie vyberajú aplikácie podľa toho, aký majú vplyv na ľudský život. V piatok 23. februára boli v sekcií „Behind the scenes“ prezentované appky, ktoré pomáhajú hendikepovaným ľuďom v ich každodennom živote.
 

aplikácie app store

Proloquo2Go

Proloquo2Go je skvelá aplikácia na komunikáciu dávajúca hlas tým ľuďom, ktorí nevedia rozprávať. Aplikáciu používa už viac ako 175 000 ľudí, ktorí trpia autizmom, Downovým syndrómom, mozgovou obrnou a inými ochoreniami. Je to silný nástroj, ktorý zlepšuje vyjadrovanie a komunikačné schopnosti a rozvíja jazyk.

uHear

UHear je skríningový nástroj, ktorý vám umožní otestovať sluch s cieľom zistiť, či je v normále alebo či vám nehrozí potenciálna strata sluchu. Aplikácia je užitočná najmä pre starších ľudí a výsledok budú vedieť už v priebehu 5tich minút bez nutnej návštevy lekára.

Be My Eyes

Be My Eyes je aplikácia spájajúca nevidiacich alebo zrakovo postihnutých ľudí s dobrovoľníkmi, ktorí chcú pomáhať. Vytvára sa tak silná komunita používateľov, ktorá pomáha aj postihnutým ľuďom viesť plnohodnotný život.   

Avaz AAC App

Avaz je plnohodnotná a ocenená aplikácia pre augmentatívnu a alternatívnu komunikáciu (AAC), ktorá uľahčuje rozprávanie u detí s autizmom, Downovým syndrómom, Angelmansovým syndrómom, mozgovou obrnou a s inými poruchami reči. Je navrhnutá tak, aby rozvíjala jazyk dieťaťa a zlepšovala jeho komunikáciu.

Náš onlinetlmocnik.sk

Služba Online tlmočník pomáha ľuďom so sluchovým postihnutím v zložitých situáciách na úrade alebo u lekára, ale aj doma, keď potrebujú pomôcť. Je založená na komunikácií cez program Skype a dostupná na všetkých zariadeniach: PC, tablet i mobil.

Prečo sme sa zapojili do tohto projektu?

Hoci by sa mohlo zdať, že slovenské firmy robia všetko len pre peniaze a celkový biznis, my však nehľadáme len projekty na zarobenie si, ale aj na šírenie dobra a poskytnutie pomoci ľuďom, ktorí to v živote nemajú ľahké. Keď sme zistili, že Nadácia Pontis hľadá IT firmu na vytvorenie služby “Online tlmočník”, neváhali sme a ponúkli sme sa. :)
 

online tlmocnik

 

Michaela
Michaela Roštecká Marketing Manager
Značky
#mobileapps
#mobiledevelopment
#mobile
#disabilities

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.