Rozšírená realita v strojárstve v podobe 3D traktora

Zverejnené: Jan 19. 2018
rozsirena realita traktor

Rozšírená realita sa už aj u nás postupne stáva zaujímavým trendom, ktorý možno vyskúšať v akejkoľvek oblasti - stavebníctvo, medicína, financie, krása a mnoho ďalších. Tentokrát sme túto technológiu využili v strojárstve a pre klienta vytvorili hneď niekoľko modelov. Čo na to hovoríte?

Na konci roka 2017 nás oslovila reklamná agentúra Mayer/McCann Erickson, aby sme pre ich klienta HTC holding a.s. vytvorili mobilnú aplikáciu s technológiou rozšírenej reality. A my sme sa radosťou do toho pustili! Návrh celého konceptu spočíval na našich pleciach a vývoj trval približne 200 hodín. Veľkú pochvalu získava náš grafický dizajnér Noro, ktorý doviedol celý AR tím k úspešnému výsledku. :)   

Čo ponúka mobilná aplikácia? 

Rozšírená realita sa aplikovala na traktor značky Zetor, ktorá taktiež spadá pod spoločnosť HTC holding. Tento český výrobca traktorov a traktorových komponentov má na trhu vyše 70-ročnú tradíciu a množstvo ocenení, ktoré svedčia o jeho skvelej stratégií a kvalite produktov.   

Okrem traktora sa technológia použila aj na ďalšie 3 produkty/služby spoločnosti. Prvým z nich sú štandardné a špecializované valivé ložiská pre uloženie v rôznych priemyselných aplikáciách: 
 

rozšírená realita ložiská

 

Druhými sú komponenty z uhlíkových materiálov, ktoré sú určené pre elektrotechnický, automobilový, chemický a sklársky priemysel: 
 

rozšírená realita komponenty

 

Spoločnosť HTC holding aktuálne vstupuje aj do oblasti Real Estate so zámerom v budúcnosti investovať do developerských projektov: 
 

rozšírená realita stavba

 

Mobilná aplikácia s AR technológiou sa využíva v spojení s katalógom, v ktorom je predstavená celá spoločnosť - jej história, vízia i všetky ponúkané produkty.  

Už aj oficiálne odprezentované... 

Spoločnosť HTC Holding už stihla odprezentovať nový katalóg aj s AR aplikáciou svojim obchodným partnerom v Carnevalle. Podľa toho, čo sa k nám dostalo vieme, že partneri boli milo prekvapení a očarení rozšírenou realitou.  
 

rozšírená prezentácia htc holding


Ukážku, ako to celé vyzerá, môžete vidieť na nasledujúcom videu: 
 


 

Rozšírená realita sa dá aplikovať na každú oblasť 

Nie je to len rozprávka, že AR sa dá využiť všade, je to skutočne tak. Ako to vieme? Pretože s tým pracujeme. :) Túto technológiu sme využili v oblasti vzdelávania (výučba písania po čínsky) či medicíny (ľudské srdce, štruktúra lebky), pri prezentácií spoločnosti alebo jednoducho len tak s cieľom sa zabaviť (naša AR hra The Egg Hunt).  

Ak máte záujem prediskutovať, ako by mohla byť AR technológia využitá vo vašom podnikaní, neváhajte nás kontaktovať na email hi@touch4it.com alebou správou na našej Facebook stránke.  

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#augmentedreality
#3D
#design

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.