Ako sme zabehli Vltava Run 2019?

Zverejnené: Jun 06. 2019
vltava run v 2019

Ako hlavný organizátor a vodca nášho bežeckého tímu na Vltava Run by som vám rád rozpovedal, aké to celé bolo:

 

Idem gúgliť ako napísať dobrý článok o športe a tímovom duchu aby zaujal, veď nech to nie je iba prúd myšlienok a nech sú z toho dáke "páčiky". V tom si poviem, že veď pár nosných myšlienok mám, napíšem, potom učešem a na Pulitzera aj tak neašpirujem. :)

 

Už ste to asi čítali, ale rád to hovorievam i ja: štafetové behy sú o prekonávaní samého seba, ale nerobíte to iba pre seba, aj pre celý tím. A u nás sa veru prekonávali naozaj všetci... Od Michala, Romana, Mareka, Sebastiána a Jana, ktorí aj poctivo a pravidelne behávajú. Cez našich Matejov, Rolanda čo síce behajú, ale tréning bol viac zámer ako realita. A až po Richarda, Mareka, Jakuba a mňa, ktorí sa aj snažili trénovať, ale akosi na to nezostávalo až toľko času, tréning neprinášal očakávané zlepšenie a nakoniec až tak veľmi ani netrénovali. :)

 

vltava run 2019 touch4it

 

vltava run 2019 touch4it

Čo nás poháňalo dopredu?

Ak by ste mali bežať sami, tak to možno vypustíte a nikam nejdete, ale keď viete, že vás na odovzdávke čaká ďalších 11 ľudí, nakopne vás to. A je jedno či ste bežec s pace (tempo min/km) 4 alebo 7, pobežíte rýchlejšie, pobežíte alebo aspoň nezastavíte a neodpadnete do jarku pri ceste.

Medaila za účasť je pre nás zberač prachu, ale je to symbol toho, že sme to dali. A to DALI je víkend plný zábavy, potu (a smradu), dažďa (tento ročník Vltava run 2019 bol ozaj bohatý na zrážky), nadávania (a.k.a. prekonávania sa),.. a množstva zážitkov, ktoré možno spôsobia aj to, že to pre nás v takomto zložení nebol posledný ročník. Horšie spomienky sa postupne vytratia a zostanú už iba dobré. A tie dobré stoja skutočne za to... Pretože aj vďaka nim sa ako tím cítime ešte viac zocelení a keď sa vyskytnú situácie, že  kolega poslal čo nemal, nespravil čo mal alebo urobil to tak, že by si aj facku zaslúžil, vtedy si spomenie na spoločné zážitky a prijmete to ľahšie... občas (:D).

 

vltava run 2019 touch4it

 

vltava run 2019 touch4it

 

vltava run 2019 touch4it

 

vltava run 2019 touch4it

 

Africké príslovie neklame keď hovorí: "Keď chceš ísť rýchlo, choď sám, keď chceš ísť ďaleko, choď s niekým." A to je pravdou i u nás v Touch4IT. Či pracujeme, bežíme Vltava Run alebo ideme do Chorvátska, zoceľujeme tak celý náš tím a spoločne dosahujeme väčšie veci.

 

vltava run 2019 touch4it

 

vltava run 2019 touch4it

Momenty z Vltava Run 2019, ktoré mi utkveli v pamäti najviac?

Jedným super vtipným momentom bolo rozprávanie Mateja po dobehnutí o tom, ako musel prosiť jednu pani za plotom, či mu dá napiť vody, aby nezomrel. Táto veta z neho liezla asi 15 minút a výraz umierajúcej srnky hovoril za všetko.

Druhou pamätnou chvíľou boli hučiaci kamaráti - kolegovia: "Ideš Lukáš, to dáš, to dáš, daj ho, idéééš!!!". Nie, nebolo to počas behu, ale počas cesty v aute na Zadov, kedy ma títo spoločensky osmelení parťáci horlivo povzbudzovali, aby som obehol kamión pred zúžením pruhu na diaľnici.

Spovede niektorých našich bežcov:

Spoveď Jakuba, ktorý sa v noci stretol s diviakom zoči-voči:

"Vltava Run 2019 bola moja prvá skúsenosť s pretekom takéhoto typu. Bol to úžasný športový víkend v tíme skvelých ľudí, vďaka ktorým nebolo možné sa vzdať. Preto uvažujem, či nočné stretnutie s diviakom nezorganizovali náhodou oni, aby ma prinútili bežať rýchlejšie."

 

Spoveď Mareka, ktorý na Vltava Run bežal prvýkrát v živote, a preto sme neočakávali, že sa vráti:

"Bolo to super! Na to, ako sa mi všetci smiali, že tam umriem kdesi v lese sám, som to zvládol. Nebudem klamať, že bez nadávok, ale zvládol. A ktovie, možno budúci rok pôjdem znova."

 

Spoveď Richarda, ktorý plánoval trénovať mesiace dopredu, ale nestihol to:

"Počas behu boli chvíle, kedy som sa spýtal sám seba: Čo tu ty robíš?! Potom som však zabehol prvú..... druhú.....  a na moje prekvapenie aj tretiu trasu a ešte na začiatočníka aj v pohode čase. Vždy je to všetko o ľuďoch, s ktorými ste a ktorí vás povzbudzujú ísť dopredu. Na Vltava Rune sme boli skvelý tím a keď sa ma teraz niekto spýta, či pôjdem aj budúci rok, tak nehovorím nie.:)"

 

vltava run 2019 touch4it

 

Pár slov na záver:

Tento článok som "sľúbil" našej Miške dlho a aj keď od začiatku hovorila, že by sme ho mali publikovať čo najskôr po behu a nie týždne a mesiace po ..... no čo vám poviem, aj v tomto som sa prekonal a sú to "iba" týždne. Jaj a ozaj, Pulitzera ozaj nečakám, ale keď sa vám čítanie páčilo, a prídete k nám na rozhovor, či už ako nádejný člen tímu alebo zákazník, tak potom to splnilo svoj účel. :)

Lukáš
Lukáš Láni Project Manager
Značky
#team
#vltavarun
#running

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.