Android vs. IOS.... ktorý operačný systém u nás vyhráva?

Zverejnené: Aug 30. 2017
android ios

Už niekoľko rokov existujú dva hlavné tábory ľudí, ktorí si medzi sebou vymieňajú rozličné narážky a vtipy o tom, kto má aký operačný systém. Dovolíme si tvrdiť, že pokiaľ sa pohybujete v IT prostredí, tento "rozpor" je o to citeľnejší. Veľakrát sa stane, že počujete "Androiďáka" ako si robí žarty z chýbajúcej funkcie na iPhone alebo "iOSáka", ktorý sa smeje z pomalého Android mobilného zariadenia.  

Ako to je u nás? 

Farby v dolnom grafe už hovoria jasnou rečou, no aby to bolo úplne jasné: stav je u nás relatívne vyrovnaný, ale s menšou prevahou vyhráva práve iOS s celkovým počtom 11 hlasov (do prieskumu sa zapojili 20 z nás). Operačný systém Android má u nás 8 ľudí a našiel sa i jeden, kto funguje s BlackBerry mobilným telefónom.   

android ios

A sme s našimi telefónmi spokojní? 

Pri prieskume sme si položili aj druhú otázku a zisťovali, či sme naozaj spokojní. Z 20tich zapojených až 13 sú so svojim mobilom úplne spokojní. Dvaja z nás sa však vyjadrili opačne. Matej – jeden z našich founderov – podotkol, že jeho súčasný mobil výkonnostne nestíha a veľakrát mu to spôsobuje mnohé nepríjemnosti (slabý zvuk, vypadávanie hovoru,...). Samo - náš backend, web developer - hovorí: 

"Mám vysoké nároky na to, čo musí telefón spĺňať, a to na funkcionalitu i bezpečnosť, ktoré často idú proti sebe (napr. nie som ochotný šíriť svoje súkromné údaje po pochybných serveroch, no potrebujem ich dostupnosť a čo najjednoduchšiu a najflexibilnejšiu prácu s nimi). Naviac používam viacero SIM kariet, lebo nie som spokojný ani s jedným operátorom z pohľadu ponúkaných služieb a ich dostupnosti, keď cestujem, čo obmedzuje možný výber zariadení - dnes už napríklad neexistujú plnohodnotné dual-SIM telefóny, ale len telefóny s hybridným slotom, t.j. buď SIM, alebo SD. Teším sa na bezSIMkové telefóny." 

BlackBerry..... prečo?? 

Náš grafik Gabriel - ako jediný u nás vo firme - behá s BlackBerry "tlačítkovým" telefónom. Nakoľko nám to v dnešnej dobe prišlo netradičné, opýtali sme sa ho: "Prečo?" A on nám odpovedal:  

"Štýl a meno "BlackBerry" (najmä prestíž z minulosti) bolo to, čo ma prinútilo si kúpiť mobil tejto značky. Mám ho už veľa rokov a obľúbil som si ho najmä kvôli qwerty klávesnici spolu s dotykovým displejom. Nakoľko telefón využívam iba na telefonovanie a smskovanie, bolo to pre mňa dostačujúce. Ako ďalší telefón však určite plánujem iPhone - hlavne kvôli kompatibilite s ostatnými zariadeniami, ktoré používam."  

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#mobile
#Android
#ios
Ďalšie články

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.