Ako vzniklo naše logo [v roku 2016]

Zverejnené: Jun 24. 2016
touch4it stare logo

Logo firmy je mocný marketingový nástroj, ktorý odráža hodnoty a princípy spoločnosti a pomáha jej prezentovať sa kreatívnym spôsobom. Ako prebiehal vznik nášho nového loga?

 

V priebehu roka 2015 sa naša firma Touch4IT rapídne rozrástla o nových a skúsených členov, presťahovali sme sa do nových priestorov a vplyvom všetkých týchto zmien sme sa rozhodli zmeniť aj našu identitu. Nebolo to rozhodnutie zo dňa na deň, a preto sme si boli istí, že do toho jednoducho musíme ísť! :)

 

V tom čase sme už vedeli, že naše nové logo musí reprezentovať nielen IT firmu, ale aj digitálnu agentúru, do ktorej realizácie sme sa pustili.

 

Touch4IT logo

 

Na pláne sme mali aj tvorbu nového webu, ktorého dizajn sme chceli zosúladiť s dizajnom loga. Našim cieľom bolo vytvoriť novú identitu spoločnosti Touch4IT, ktorá by odzrkadľovala jej progresívny vývoj, silného tímového ducha a kreatívne mozgy pracovníkov.

 

digital_preview touch4it_preview

 

Ako vznikalo logo Touch4IT?

Oslovili sme viacero top grafikov z celého Slovenska, s mnohými z nich sme rozbehli aj spoluprácu, avšak vždy nám pri ich návrhoch niečo chýbalo. Potrebovali sme, aby nás návrh loga zaujal hneď na prvý pohľad a my by sme vedeli, že je to to pravé!

 

Po mesiaci sme mali niekoľko “akceptovateľných” log, ale ani jedno nebolo podľa nás výnimočné a “dychberúce”, no i tak sme ich nechávali v zálohe a uvažovali nad nimi. Následne sme cez Facebook zorganizovali súťaž o hrnčeky a smart hodinky, v ktorej mali ľudia hlasovať za jedno z log, ktoré sa im najviac páči. Vďaka výsledkom súťaže sme získali prehľad o tom, čo sa páči našej cieľovej skupine. Nevzdávali sme sa, vytvárali sme ďalšie a ďalšie návrhy, aby sme našli TOP logo.

 

V tom nám zrazu prišlo video a my sme hneď vedeli, že sme ho našli.

 

 

Čo hralo hlavnú úlohu pri výbere loga?

Na začiatku sme nemali žiadnu jasnú predstavu o tom, ako by malo vyzerať naše nové logo. Boli sme otvorení všetkým novým nápadom a návrhom - nech by boli akokoľvek bláznivé.

Chceli sme moderné a jedinečné logo, ktoré vyvolá ten pomyselný “wow efekt” a už na prvý pohľad každého zaujme. Muselo byť reprezentatívne a premyslené do najmenších detailov, aby budilo dojem precíznosti a výnimočnosti.

 

touch4it2_preview

 

 

touch4it4_preview

 

 

touch4it_logo_preview

Touch4IT redakcia
Touch4IT Redakcia
Značky
#design
#logo
#brand
Ďalšie články

Kontaktujte nás:

Vyplňte formulár alebo nám pošlite e-mail. V prípade, že sa bojíte o svoj nápad, pošleme vám dohodu o mlčanlivosti a ochrane dôverných informácií a váš nápad bude v bezpečí.